Rygepolitik og Røgfri arbejdstid
August 2007 fik vi en Lov om Røgfri Miljøer – bedre kendt som Rygeloven i Danmark. Loven blev indført for at beskytte danskerne mod passiv rygning, og den opstiller nogle regler for, hvor man ikke må ryge – fx på restauranter, i skoler og daginstitutioner, i sportshaller og på arbejdspladser generelt. Siden har mange arbejdspladser brugt både tid og energi på at implementere rygepolitikker.
Rygestopkonsulenterne kan hjælpe med gode råd og viden om, hvordan man implementerer en ny rygepolitik på arbejdspladsen. Vi har mange års erfaring i håndtering af den balance det er, på den ene side at lave begrænsninger for rygning på arbejdspladsen og på den anden side, at bevare et respektfuldt forhold til rygende medarbejdere. Ring gerne til os for en uforpligtende og gratis samtale på 70 28 10 20
Rygestopkonsulenterne arbejder sammen med Hjerteforeningen om “mere røgfri arbejdstid” på arbejdspladser. Hjerteforeningen har udviklet flere værktøjer som kan anvendes i processen, klik her
Hjælp til ledere og mellemledere
Foredrag målrettet ledere og mellemledere:
Der kan nemt opstå konflikter, når den nye rygepolitik skal implementeres på arbejdspladsen. Rygerne bliver ramt og må ændre adfærd med nye vaner og håndtering af en nikotinafhængighed, som til tider kan være svær at tøjle. Ofte er det lederne og mellemlederne som i hverdagen skal håndtere de mange spørgsmål og nye grænser, som ofte skal afprøves. Det kan derfor være en udfordring for lederen helt at forstå den ”modstand”, som kan komme fra medarbejdergruppen.
Dette foredrag klæder lederen på med både viden om nikotinafhængighed, tobaksvaner, men også om hvilken modstand som kan forventes fra medarbejdersiden, og hvordan denne kan tackles.
Foredraget varer 1-1,5 time
Prisen oplyses ved henvedelse til Rygestopkonsulenterne på 7028 1020
Røgfri arbejdstid – og hvad nu?
Foredrag for alle rygende medarbejdere, som er berørt af den nye rygepolitik
Dette foredrag er målrettet alle som ryger på arbejdspladsen, uanset om de overvejer et rygestop eller ej. Det handler nemlig om det dilemma, man som rygende medarbejder vil stå i den dag, den nye rygepolitik indføres. Er man ryger på daglig basis kan en arbejdsdag uden røg være lidt af en mundfuld. Flere spørgsmål vil melde sig fx ”Skal jeg så stoppe helt med at ryge, eller kan jeg nøjes med kun at være røgfri, når jeg er på arbejde?” og ”hvordan klarer jeg i øvrigt det?”.
På mødet får man viden om nikotin, afhængighed, rygevaner og ikke mindst hjælp med gode strategier ift. at håndtere en arbejdsdag uden røg – herunder hvordan nikotinprodukter virker og anvendes til at lette den akutte trang.
Foredraget varer 1-1,5 time
Prisen oplyses ved henvedelse til Rygestopkonsulenterne på 7028 1020
Rygepolitik for viderekomne!
Det er ikke uden problemer at indføre en rygepolitik på arbejdspladsen, selv med Rygelovens retningslinjer i hånden. Der er nemlig mange muligheder for fortolkninger af loven, og rygning er et følsomt emne, både for rygende og ikke-rygende medarbejdere.
Arbejdspladsen er det sted, mennesker opholder sig mest i sammenhæng. Derfor spiller arbejdsmiljøet en vigtig rolle i den enkeltes liv, og forudsætningen for et godt arbejdsmiljø og tilfredse medarbejdere er, at alle føler sig tilgodeset og respekteret. Rygepolitik er et område der kan påvirke arbejdsmiljøet i meget høj grad, enten positivt eller negativt, og en god rygepolitik kræver omtanke.
En god rygepolitik går efter røgen – ikke rygeren
De fleste – også de fleste rygere – ville ønske, at rygere ikke havde behov for at ryge på jobbet, men så let er afhængigheden nu engang ikke at komme til livs. Når man som virksomhed har ambitioner om at minimere rygning i arbejdstiden, er det utroligt vigtigt at give den rygende medarbejder mulighed, plads og tid til at ændre sin rygeadfærd.
Det er ikke nemt at få formuleret og implementeret en rygepolitik. Der er mange meninger og mange holdninger, og faktisk er emnet så glohedt på mange arbejdspladser, at man kan komme grueligt galt af sted. Men med lidt vejledning, omtanke, kommunikation og ikke mindst en fornuftig tidshorisont, kan det lade sig gøre at indføre en rygepolitik, der er tilfredsstillende for hele arbejdspladsen.
Kommunikation til medarbejderne
At kommunikere effektivt om rygestop til sine medarbejdere er ikke nemt, men afgørende for, hvor mange der melder sig til stopkurset. Mange rygere har et stort ønske om at stoppe, men tænker, at ”det gør jeg i morgen”. De skal med andre ord inspireres, animeres og ”lokkes” med spændende og interessant kommunikation, der giver dem det afgørende skub.
Vi har erfaringen i denne vanskelige disciplin og rådgiver vores kunder fra start til slut – både om indhold, timing og kommunikationskanaler.
Hjælp til rygestop
Rygestop i Danmark
Tilmelding
Kurser for sundhedsprofessionelle:
receptionen@rygestopkonsulenterne.dk
70 28 10 20
Kontakt os
Rygestopkonsulenterne ApS
Krakasvej 17
3400 Hillerød
info@rygestopkonsulenterne.dk
70 28 10 20